banneroverlay

Certificeringen

Een gezonde basis

De waarde die Fossa Eugenia hecht aan kwaliteit zit ingebakken in het DNA van de telers. Als extra garantie heeft de telersgroep zich aangesloten bij diverse certificerende instanties. Hierdoor zijn er intensieve interne en externe productcontroles.

Drievoudige kwaliteitsgarantie

De voortdurende inspanningen voor kwaliteit, milieu en zuiverheid worden sinds 1997 bevestigd door de certificering met het “TÜV-kwaliteitszegel voor hoogwaardige groenten”. Naast de periodieke TÜV-onderzoeken worden de producten van Fossa Eugenia ook permanent gecontroleerd door de kwaliteitscontroleurs van Agro Quality Support. De belangrijkste productbeoordeling vindt echter dagelijks plaats op de markt. Daaruit kan de beste kwaliteitsgarantie voor de producten van Fossa Eugenia worden afgeleid: Uw beoordeling.

FossaEugenia_AQS

Naast de onaangekondigde TÜV controles worden alle telers van Fossa Eugenia wekelijks door kwaliteitscontroleurs van Agro Quality Support (KIWA AQS) getest. 

FossaEugenia_EUOrganic

Sinds 2012 zijn Bio Brothers en Especia als eerste producenten van telersvereniging Fossa Eugenia, BIO gecertificeerd door SKAL. Ook Fossa Eugenia is BIO gecertificeerd.

FossaEugenia_IFS_BRC

Sinds 2010 is Fossa Eugenia gecertificeerd volgens de IFS Broker Standaard en mag daardoor rechtstreeks leveren aan Duitse grootwinkelbedrijven.

FossaEugenia_GlobalGAP

GlobalGAP dé Europese overkoepelende norm voor kwaliteit en voedselveiligheid in de primaire sector.

FossaEugenia_TUV-Nederland

Alle telers die zijn aangesloten bij Fossa Eugenia zijn ISO 9001 gecertificeerd.

FossaEugenia_QS

Om ook Duitse klanten een kwaliteitsgarantie te kunnen bieden, zijn de telers van Fossa Eugenia bovendien QS-gecertificeerd.

FossaEugenia_PlanetProof

Het onafhankelijke keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ bewijst dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. 

FossaEugenia_TescoNurture

TESCO’s Nurture Standaard is opgesteld voor telers (primaire productie) die hun producten aan TESCO (UK) leveren.

FossaEugenia_RIK_KCB

Fossa Eugenia heeft een zorgsysteem voor productkwaliteit, dat voldoet aan de eisen van het RIK (KCB Certificatie).

FossaEugenia_GRASP

GRASP staat voor GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice.