Fossa Eugenia

Telersvereniging Fossa Eugenia levert sinds 1995 via korte kanalen en zonder onnodige handelingen tussendoor, elke dag een compleet assortiment duurzame verse, veilige en gezonde groente, kruiden en aardbeien. Wij telen marktgericht, innovatief en spelen in op de eisen ten aanzien van duurzaamheid, voedselveiligheid en kwaliteit. Een formule die zowel klanten als telers aanspreekt. Niet voor niets ook dat de groep nog steeds groeit: in aantal telers, productieareaal en assortiment.

Onze Visie

Fossa is een coöperatie van en voor telers die jaarrond en op duurzame wijze, gezonde groenten en fruit produceren. Zij heeft als doel haar producten gezamenlijk af te zetten en hierbij haar klanten succesvol te laten zijn om de consument te laten genieten van haar gezonde en kwalitatief hoogstaande producten teneinde een gezond rendement voor haar telers te realiseren.

Om dit te bereiken heeft Fossa drie aandachtsvelden benoemd voor de periode 2019-2023: het versterking van de supplychain. Het versterken van het productaanbod op basis van nieuwe Product Markt Combinaties (PMC’s) en het stimuleren van duurzaam geproduceerde groente en fruit.

fossa-eugenia

Fossa Eugenia & MVO

Fossa Eugenia wil voorop lopen op gebied van een betrouwbare kwaliteit, milieubescherming, voedselveilige producten en een veilige en prettige werkomgeving voor de medewerkers.

fossa-vierkant2

Planet Proof

Het keurmerk PlanetProof bewijst dat een product duurzamer is geproduceerd en beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. 

product_DieFrischen

Die Frischen

Fossa Eugenia, Frankort & Koning, Kompany, Nedalpac, Staay-Van Rijn en ZON fruit & vegetables hebben een gezamenlijk merk gelanceerd voor de Duitse markt.

FossaEugenia_brochure

Brochure

In onze corporate brochure o.a. informatie over Fossa Eugenia's visie, kenmerken en resultaten, samenstelling, kengetallen, MVO principes.