In gesprek met

Marcel Dings

In het Noord-Limburgse plaatsje Belfeld staan kassen vol aardbeien van Marcel Dings. Hij groeide op in een boerengezin, op een boerderij waar ze vroeger vee hielden en veel groenten kweekten. Hier begon zijn liefde voor vers en nu is hij trotse eigenaar van Dings Aardbeien.


Wat is het allermooiste aan de aardbei?

Aardbeien hebben niet alleen een mooie rode kleur, ze zijn ook heel lekker en gezond! Thuis hebben wij altijd een bak aardbeien in de koelkast staan. Een gemiddeld gezin eet ongeveer 2,5 kilo aardbeien per jaar. Maar in ons gezin met acht kinderen gaan wij hier dik overheen!”

Hoe eet jij de aardbei het liefst?

“Puur natuur! Een aardbei vers plukken van de plant en dan opeten, is het lekkerste! Thuis eet ik ze graag op brood, maar tegen een stuk heerlijke aardbeienvlaai zeg ik geen nee. Wanneer de aardbeien toch in de koelkast belanden, moet je ze voor gebruik even eruit halen. Laat ze een uurtje op kamertemperatuur komen; pas dan zijn de suikers van de aardbeien goed en proef je de aardbei zoals hij bedoeld is.”

Wat is jouw uitdaging in de teelt?

“Ik streef altijd naar verbetering. Ik wil de aardbei telkens lekkerder maken. We verkopen met ons bedrijf meer dan twee miljoen kilo per jaar en we vinden het belangrijk altijd kwaliteit te leveren. Dit is haalbaar wanneer de lijntjes tussen de teler en de klant zo kort mogelijk zijn. Fossa Eugenia, een groep groentetelers uit de regio Venlo, helpt ons hierbij. Zij verkopen de aardbeien aan een brede kring klanten: van de lokale bakker tot aan internationale supermarkten.”

Hoe vers koken jullie thuis?

“Wij koken zeker vijf dagen in de week vers. Wij beslissen iedere dag samen met alle eters wat er op het menu komt. Het belang van vers is mij vroeger met de paplepel ingegoten, we hadden een verswinkel aan huis waar we van alles verkochten. Daarom vind ik het belangrijk om mijn kinderen te laten zien hoe goed en belangrijk verse producten zijn.”

 

Bron: MijnKeukentuintje.nl

Marcel Dings