Witlof

Witlof werd in de 18e eeuw ontdekt bij onze zuiderburen en wordt daarom ook wel eens (Brussels) lof genoemd. Na de ontdekking duurde het nog ruim honderd jaar voordat witlof een plekje veroverde op de markt. Witlof is een bladgroente afkomstig uit de cichorei-familie waar ook roodlof en andijvie toe behoren. De teelt van witlof vindt plaats in het donker. Veel mensen weten niet dat witlof een tweejarig product is waarbij in het eerste jaar de wortelen worden geteeld en in het tweede jaar de witlofkrop op de wortel groeit.

Schone groenten  

Alle witlof van Fossa Eugenia wordt geteeld volgens Global-GAP normen. Dit houdt in dat de witlof met gebruik van zo min mogelijk kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt geteeld. Dit maakt witlof tot één van de schoonste groenten.

Gebruik

Je kunt witlof zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt vaak verwerkt in salades, in combinatie met appel en sinaasappel. In gekookte vorm kun je witlof ook heel goed door aardappelpuree mengen. Maar het meest bekende witlofgerecht is toch wel de gebakken witlof of gegratineerd met ham en kaas.

Bewaren

Bewaar witlof in de koelkast in een plastic zak, zo blijft hij ongeveer een week goed.

Beschikbaarheid

Jaarrond