Trio sla

Trio sla is een combinatie van drie slasoorten die samen in een kleine wortelkluit groeien. Dit zijn de Lollo bionda (groene krulsla), Lollo rosso (roodbonte krulsla) en rode Eikenbladsla. Trio sla is de ideale basis voor een samengestelde slamix of salade.

Lollo rosso is een donkerrood gekleurde slasoort met gekrulde, enigszins gekartelde bladeren. Deze kropsla is heel decoratief en heeft een zachte, enigszins zoete smaak. Lollo biondo is de groene variant van de Lollo rosso. Het is een knapperige sla en zoet van smaak. Eikenblad is een pittige slasoort met een enigszins nootachtige smaak. Eikenblad sla is vernoemd naar de blaadjes van de eik, omdat de vorm van de bladeren daarop lijkt. De blaadjes zijn meestal groen met donkerrode randen.

De trio sla van Fossa Eugenia wordt geteeld door teler Siberia. Deze teler teelt trio sla op efficiënte wijze in een hydrocultuur kas. De planten groeien in teeltgoten, die gedurende het teeltproces steeds verder uit elkaar schuiven, zodat de planten precies de ruimte krijgen die ze nodig hebben om te groeien.

Beschikbaarheid

Jaarrond