Kropsla

De kropsla is een van de meest bekende slasoorten in Nederland. Deze slasoort staat ook wel bekend als botersla, omdat deze sla boterzachte bladeren heeft met een kruidige smaak.

Kropsla wordt door Fossa Eugenia lid Siberia op efficiënte wijze geteeld in een hydrocultuur kas. Het gehele proces van zaadje tot oogst vindt plaats onder één dak. De planten groeien in teeltgoten, die gedurende het teeltproces steeds verder uit elkaar schuiven, zodat de planten precies de ruimte krijgen die ze nodig hebben om te groeien. Hierdoor, en door continue optimale teeltomstandigheden, groeien de producten uniform en efficiënt. Er worden 97% minder chemische middelen ingezet ten opzichte van traditionele sla-teelt in de grond.

Gebruik

Pluk de bladeren van de krop en was ze goed onder koud stromend water. Naast rauw als salade kun je kropsla ook koken, smoren of stoven.

Bewaren

Verse kropsla ziet er fris van kleur uit. De sla is knapperig, zonder verlepte bladeren. Bewaar de kropsla in de koelkast en stop hem niet in een afgesloten plastic tas. Hierdoor kan de sla niet ademen en blijft hij minder lang houdbaar!

Beschikbaarheid

Jaarrond

FossaEugenia_im_kropsla

Teler